Smiling Kids Bali

Bij Smiling Kids Bali wordt een uitgebreid en specifiek ontwikkelde fysiotherapie aangeboden aan mindervalide en minder bedeelde kinderen tot de leeftijd van circa 14 jaar. Denk hierbij aan kinderen met aangeboren afwijkingen aan heupen, knieën en voeten. Verder komen klompvoeten veel voor in Indonesië, vandaar dat ze deze kinderen er ook veel zien. Die kinderen revalideren er, nadat zij bijvoorbeeld een ingrijpende klompvoet operatie hebben ondergaan.

Naast het revalideren worden er met succes diverse educatieve programma’s aangeboden. Ook is er ruim aandacht voor sport, spel, creatieve activiteiten en het begeleiden en/of aanbieden van werkervaring. Om intern werkervaring op te doen zijn ze in januari 2023 het werkervaringsprogramma (WP) gestart.

De SKKB steunt deze stichting in hun goede werk. In 2019 begon dit door de kinderkleding welke niet verkocht was te schenken. Tot corona is dat gebeurd, toen was het niet meer nodig.

Inmiddels schenken we elk jaar een vaste bijdrage van € 100. Deze bijdrage helpt de stichting met hun goede werk. De visie en missie van Smiling Kids Bali past goed bij onze visie en doelstelling.

Onder andere onze financiële ondersteuning (wij behoren bij de club van 100) is door Smiling Kids Bali besteed aan hun Educatie Programma.


Smiling Kids Bali geeft (cijfers oktober 2023) aan 85 kinderen therapie. Vanaf de eerste oprichting op 31 oktober 2003 zijn er inmiddels meer dan 1.000 kinderen behandeld en van allerlei hulpmiddelen voorzien, zoals braces, gipsen, looprekken, rolstoelen, krukken, eigen ontworpen stoeltjes en zelfs gemodificeerde scooters.