Smiling Kids Bali

Smiling Kids Bali is een revalidatie centrum voor kinderen. Hun visie en missie is kinderen met een beperking letterlijk op de been helpen en te helpen een waardig en zelfstandig leven te leiden zodat een ieder kan deelnemen aan de maatschappij.


De meeste kinderen revalideren op het centrum zelf na hun operatie. Het revalidatieteam gaf in 2019 reeds aan 69 kinderen therapie. Al deze kinderen kregen daarmee een betere kans om een volwaardige plek in de maatschappij in te nemen.

De SKKB steunt deze stichting in hun goede werk. In 2019 begon dit door de kinderkleding welke niet verkocht was te schenken. Tot corona is dat gebeurd, toen was het niet meer nodig.

Inmiddels schenken we een vaste bijdrage van € 100 elk jaar. Deze bijdrage helpt het centrum met hun missie. De visie en missie passen heel goed bij onze eigen visie en doelstelling. Onder andere onze financiële ondersteuning (wij behoren bij de club van 100) is door Smiling Kids Bali besteed aan hun Educatie Programma.

 

 

Lerares Winda Luh Krisdayani heeft een goede band opgebouwd met de gehandicapte kinderen en ze bereikt mooie resultaten. Door Covid-19 en de beperkte ruimte is het aantal leerlingen in 2021 niet verder uitgebreid. Toch waren het er toen al 14.

Smiling Kids Bali geeft (cijfers maart 2023) aan 84 kinderen therapie. Vanaf de eerste oprichting zijn er al meer dan 1000 kinderen behandeld en van allerlei hulpmiddelen voorzien, zoals braces, gipsen, looprekken, rolstoelen, krukken, eigen ontworpen stoeltjes en zelfs gemodificeerde scooters.