Ghana - St. Anthony’s HospitalGoede doelen

St. Anthony’s Hospital te Dzodze in Ghana

Bernarda & Ria zetten zich in voor het St. Anthony’s Hospital te Dzodze in Ghana. Bernarda heeft in 1972 twee jaar als verpleegkundige gewerkt in bovengenoemd Hospital. Op uitnodiging zijn zij in 2010 in Dzodze geweest n.a.v. het 50 jarig bestaan.

Het Hospital draait volledig op eigen kracht. De regering betaalt alleen de salarissen uit, verdere steun blijft helaas uit. In Ghana leeft 1 op de 3 bewoners onder de nationale armoede grens. Ze deden daarom een dringende oproep voor o.a. baby- en kinderkleding. De kinderen zijn vaak schaars gekleed.

Vier keer per jaar wordt een zeecontainer verscheept ten behoeve van het Hospital. Door de inbreng van zoveel kinderkleding in de SKKB in Eerbeek, zijn we in de gelegenheid om dit Hospital in Dzodze te steunen. Wij zijn een druppel op de gloeiende plaat, maar mede door onze gift aan baby- en kinderkleding kunnen zij het verblijf van de patiëntjes veraangenamen.

      

Geef een reactie