Goede doelenOekraïne - Inspiration Centre Ukraine

Bedankt vanuit de Oekraine

Mijn bezoek aan het Inspiration Centre in Shepetivka was hartverwarmend en zeer inspirerend. Mooi om te zien hoe 6 jongen mensen (tussen de 20 en 30 jaar) samen klaar staan voor kansarmen in hun omgeving!

Hun centrum richt zich op 4 hoofdgebieden:               

  • Aandacht voor kinderen
  • Aandacht voor volwassenen
  • Bezoeken van 60 Gipsy families
  • Aandacht voor een weeshuis/internaat/school in ShepetivkaIn de anderhalve dag dat ik daar ben geweest ben ik bij 4 Gipsy families op bezoek geweest, heb 2 lezingen gegeven voor groepen onderwijsmensen (waaronder de medewerkers van het weeshuis) en heb  jonge start-ups gesproken bij een netwerk bijeenkomst.Ze handelen vanuit hun geloof, maar sluiten niemand uit; iedereen is welkom om deel te nemen aan hun activiteiten. Als ‘bekering” ontstaat is dat mooi, maar zij blijven ook klaar staan voor non-believers.
  • Jullie worden zeer bedankt voor de mooie gift! Ik heb gezien wat deze jonge mensen betekenen voor de Gipsy (reddende beschermengelen) en wat zij voor de kansarme kinderen/families doen; zowel qua materiele zaken, voedsel, maar vooral uitzicht op een betere toekomst (o.a. door de kinderen naar onderwijs te brengen en hen via het Centrum nog meer ontwikkeling kunnen bieden).
  • In hun centrum bieden ze o.a. activiteiten voor kinderen (Engelse les, muziekles, houtbewerking, filmclub, ontspanning), activiteiten voor volwassenen (bijbelclub, ontmoeting, gratis de hoofdzaal gebruiken voor bv baby shower), slaapplaatsen voor bezoekers, vrijwilligers, stagiaires, etc.