GambiaGoede doelen

Bedankt uit Gambia

Lieve mensen,

Namens de mensen uit Gambia danken we de SKKB voor alle hulp. Maandelijks sturen we dozen met o.a. kleding naar diverse compounds in Gambia. Van het sponsorgeld hebben we een schooltje kunnen voorzien van schoolbanken.

We komen net terug uit Gambia, waar we het schooltje bezocht hebben en de schoolbanken in gebruik hebben gezien. Ze zijn er ontzettend blij mee en de directrice vroeg ons de sponsors te bedanken, wat we bij deze doen.
      

Het was de bedoeling om ook geld te doneren voor een waterpomp, maar die bleek inmiddels al aanwezig te zijn.
   

Wat wel nodig is, is een toiletvoorziening. Nu gaat iedereen, inclusief leraren naar hetzelfde ‘toilet’, dat steeds verplaatst moet worden, als het gat vol is. Toiletten met een betere afvoer, zijn wel nodig.
   

Naast dit project, zijn we ook diep het binnenland in geweest om kennis te maken met een mogelijk nieuw project: een ‘village’ met een kraamkliniek in aanbouw, een clinic (soort consultatiebureau) en een school waar mensen en kinderen uit de wijde omtrek komen.
 
Hier is o.a. het volgende dringend nodig voor de school: schoolboeken, het opknappen van schoolbanken en opknappen van schoolborden.

En voor de clinic: medicatie (met name paracetamol tabletten en vloeibare voor de kinderen). We zijn heel warm onthaald met toespraken en liederen, door het dorpshoofd, vele vrouwen met kleine kinderen en de schooldirecteur
met een klas kinderen. Ter plekke hebben we de noden besproken en gezien. We gaan kijken wat we in de toekomst kunnen gaan realiseren.

We zijn ongelofelijk dankbaar voor alle sponsering en het meedenken van iedereen van de SKKB, waardoor we zoveel kunnen betekenen voor de mensen in Gambia.

Deze hulp maakt echt verschil en geeft de mensen hoop!

Met een hartelijke groet,
Anton en Mariët van Gerrevink