GambiaGoede doelen

Mooie resultaten in Gambia

Na weer een jaar sponsoring in 2022 zijn er mooie resultaten in Gambia! De SKKB en haar klanten worden hartelijk bedankt!

Maandelijks is een selectie van niet verkochte kinderkleding naar Gambia opgestuurd en daarnaast is een geldbedrag geschonken voor specifieke projecten.

In 2021 zijn er schoolbankjes voor de Baranku Academy Nursery School (een kleuterschool) in Jambanjelly Village gerenoveerd. En omdat er al een waterpomp bleek te zijn aangelegd, werd afgesproken onze nieuwe schenking te gebruiken voor het realiseren van toiletten. Dit was nodig, want er was maar één toilet. En dat was een toilet zonder afvoer en met wel meer verbeterpunten zoals te zien is op de foto’s.

 

 

 

 

Bij het bezoek in december 2022 blijkt dat er hard gewerkt is aan het gebouw voor drie toiletten, maar door het zware regenseizoen en door ziekte van arbeiders, is het project wat vertraagd. Het ziet er al wel veelbelovend uit.

De directrice van de school wil ons dan ook enorm bedanken. Zoals te zien op de foto, is ze nu al zó blij met hetgeen gerealiseerd is. Door haar is een bord met onze naam in ontvangst genomen (dit hebben Mariët en Anton laten maken in Gambia). We zijn benieuwd hoe het eruit komt te zien als het opgehangen is.

Naast dit project sponsort de SKKB ook een school in Kolior, een dorp in het binnenland. Mariët en Anton zijn daar warm onthaald, toen ze december 2022 kwamen kijken of het geld goed besteed is. De hele school stond buiten op ze te wachten. Zingend en dansend, met aan iedere vinger een kind, werden ze naar de school geleid voor een rondleiding. Daar zagen ze (ook in deze school) dat de schoolbanken gerestaureerd en weer in gebruik zijn. Het tekort aan schoolbanken is opgelost en iedereen kan weer tegelijk naar school. Wat fijn!

Tot slot hebben ze een hele partij schoolboeken overhandigd aan de leerlingen. Aan het eind van het bezoek was er op het schoolplein een groepsmeeting met de directeur, leraren en andere medewerkers van de school. Daarin werd wederzijdse dank naar elkaar en de sponsoren uitgesproken.

Al met al was het weer een warme en vruchtbare ontmoeting… met mooie resultaten in Gambia!