Goede doelenMalawi - Kaunda Foundation

Bericht uit Malawi

Hartelijk dank voor jullie steun aan de weeskinderen en kinderdagverblijven rondom Domasi in Malawi! Sinds afgelopen jaar ben ik betrokken bij Kaunda’s foundation, een piepklein lokaal initiatief gestart door de Malawiaan Wilson Kaunda, die als doel heeft de weeskinderen in de zes omliggende dorpen een betere ondersteuning te geven door middel van een voedsel programma en basis-onderwijs. Dankzij jullie financiële steun zijn er een aantal leuke ontwikkelingen op gang gekomen.

– Lokale timmerlieden hebben tafels en stoeltjes gemaakt voor in de veelal nog kale nursery’s. Deze ben ik zelf gaan brengen en we werden dansend en zingend onthaald.

– Er was behoefte aan papier en tekenmateriaal. Elk van de zes nursery’s heb ik hierin kunnen voorzien.- De waterpomp is, helaas maar tijdelijk, gerepareerd waardoor ook in het droge seizoen mais, kool en ui verbouwd kon worden. Gelukkig is er als back-up een benzine pomp gedoneerd waarmee

het land voldoende bewaterd kon worden. Op dit moment zal met oogsten begonnen worden, zodat het land weer vrij is om in het komend

regenseizoen een 2e keer te kunnen planten.

– Er zal een nieuw kinderdagverblijf gebouwd worden in een dorpje waar het oude piepkleine hutje nauwelijks ruimte genoeg bood voor de kinderen.

– Enkele nursery’s zijn voorzien van een nieuw schoolbord

en alle nursery’s hebben krijt en wissers gekregen.

– De dertien vrijwilligers die belangenloos lesgeven aan de kinderen hebben eenmalig

een klein bedrag als dank en aanmoediging ontvangen.

– Waar nodig wordt ondersteuning geboden voor het voedselprogramma  voor de wezen en kinderen,

dan wel met kunstmest voor de mais, dan wel met suiker of soja voor

de pap die de kinderen krijgen.

Nogmaals dank!

Hartelijke groeten,

Leonore Huigens