Goede doelenSulawesi 2019

Donatie Sulawesi dankzij onze klanten

Mede dankzij onze klanten hebben we een mooie donatie via deze organisatie aan dit goede doel kunnen doen.

Sulawesi Update 29-10-2018 | 17:03

Gisteren was het alweer een maand geleden dat het eiland Sulawesi in Indonesië werd getroffen door een aardbeving en tsunami. Er vielen meer dan tweeduizend doden en 210.000 mensen verloren hun huis. Habitat werkt al jaren in Indonesië en onze collega’s van Habitat Indonesië zijn dan ook meteen gestart met noodhulp op Sulawesi.

Met Emergency Shelter Kits – pakketten met materialen om een stevig tijdelijk onderkomen van te bouwen – helpen we mensen aan een tijdelijk onderkomen. Onze schade-experts trekken door het gebied om te beoordelen welke huizen nog bewoonbaar zijn of kunnen worden hersteld. En in nauw overleg met de locale autoriteiten hebben onze collega’s een driejaren plan voor de wederopbouw gemaakt.

Ons doel: ten minste 25.000 mensen helpen!  Met noodhulp, met tijdelijke onderkomens en in de volgende fase met de bouw van nieuwe woningen en het verbeteren van de infrastructuur. Een hele klus op dit eiland waar alles in puin ligt! Maar wij gaan ervoor, want dit prachtige eiland en haar bewoners hebben onze hulpécht  nodig.

        

Habitat for Humanity

Een goed en veilig (t)huis is het beste fundament voor een beter leven. Het betekent betere gezondheid, betere educatie en een beter bestaan. Bij Habitat vinden wij dat huisvesting een basisrecht is. We hebben al meer dan 13 miljoen mensen geholpen aan een veilig huis en wij bouwen door. Samen bouwen we een beter leven. Bouw je mee? Meer info op www.habitat.nl