Bali - Weeshuis Lion KingGoede doelen

Bedankje uit Bali

2 november 2018
Een bericht uit Bali

Putu, onze chauffeur( toen 23 jr.) hebben we 8 jaar geleden leren kennen in een zeer armoedige toestand. Het huisje van het gezin stond op instorten en het dak was lek. Hij woonde  daar met zijn zwangere vrouw, dochtertje van 3 jaar, zijn moeder en twee jongere zussen.

Hij moest als 12 jarige al hard werken voor het onderhoud van het gezin omdat vader was gestorven. Het beetje land dat ze hadden moest verkocht om de medicijnen en ziekenhuis te betalen. Dus geen verdiensten met het verbouwen van rijst meer. Het was iedere dag weer moeilijk om eten bij elkaar te verdienen en een beetje te sparen voor de aanbetaling van een tweedehands auto. Het was toen Putu zijn droom om chauffeur te worden en toeristen te vervoeren om zo de kost te kunnen verdienen voor het gezin.

Dat is hem dus met keihard werken gelukt! Hij is zichzelf toen (de) Bob gaan noemen.

Bob heeft het geluk gehad dat hij kennis maakte met toeristen die hem konden helpen met het bouwen van een stevig, nieuw huis.

Hij heeft inmiddels 3 dochters en zijn twee zussen wonen nu zelfstandig. Eén is er getrouwd en heeft verleden jaar een dochtertje gekregen en de ander is 4 jaar geleden alleenstaande moeder geworden, ook van een dochtertje. Voor zijn moeder die suikerziekte heeft moet hij blijven zorgen. En ook voor de zus die niet getrouwd is moet hij regelmatig met geld bijspringen. Zijn vrouw werkt nu ook een paar uren per week zodat ze het nu redelijk kunnen redden ook al zijn de inkomsten heel onregelmatig.

 

De kleertjes die ik van jullie geweldige winkel kreeg waren verleden jaar voor de baby van Bob die toen 3maanden was.

     

Ook voor de baby van zijn getrouwde zus kwamen de kleertjes heel goed van pas.

De mooie jurkjes voor het vierjarige meisje van de andere zus waren helemaal zeer welkom.

                              

Op Bali is er geen uitkerings regeling en haast niemand is verzekerd.

Het blijft daar moeilijk om het hoofd boven water te houden en al helemaal bij ziekte of lastige omstandigheden.

En Bob is voor ons hét grote voorbeeld van ; zelf hard werken en met een beetje hulp vanuit het rijke westen.

Dat maakt een wereld van verschil en blije gezichten!

Bedankt voor de kleding die ik in januari bij 3 andere gezinnen kan brengen.

Gisteren heb ik jullie winkel bezocht en heb respect voor jullie professionele aanpak.

En dat alles met vrijwilligers, super!!

 

Hartelijke groet van Marjolijn Ploeg