Bali - Weeshuis Lion KingGoede doelen

Uit de cirkel van armoede

Nog geen maand geleden was onze vrijwilligster Joke in het weeshuis Lion King op Bali. Zij heeft daar opnieuw gezien en gevoeld hoe de kinderen super blij zijn met, wat wij noemen, een klein gebaar.

Zo mochten de kinderen allemaal een setje kleding en schoenen uitzoeken voor € 25. Voor kinderen in Nederland heel normaal, maar voor deze kinderen was dit een uniek moment. Vanuit het weeshuis krijgen ze één keer per jaar nieuwe kleding en nu mochten ze zomaar nog een keer winkelen!

Als blijk van dank hebben de kinderen Joke (en de anderen die mee waren) verwend met een heerlijke, eigen gemaakte lunch en prachtige optredens. Nu gaan we weer sparen voor een nieuw schooljaar!

Uiteindelijk is scholing het meest belangrijk om uit de cirkel van armoede te komen. Het doet goed te zien en te horen dat al veel kinderen een goede studie hebben gevolgd, met heel goede resultaten. Zij hebben nu een baan, waardoor hun toekomst er absoluut beter uitziet. Dat is vooral hun eigen verdienste, maar onze ‘kleine bijdrage’ heeft dat ook mede mogelijk gemaakt.

Hier doen we het voor!

Tot slot zijn er nog kledingpakketten uit de SKKB uitgedeeld in een dorp nabij. Dit werd ook ontzettend gewaardeerd.