Goede doelenRoemenië - Theranova

Een cruciaal hulpmiddel

Bij de SKKB in Eerbeek kinderkleding kopen of brengen is fijn, maar ook een vorm van hulp. Hierdoor zijn wij namelijk in de gelegenheid geld te doneren aan onze goede doelen.

Theranova is een van die goede doelen, wij steunden ze al in 2017, 2019 en 2021. Nu hebben we wederom geld kunnen doneren. Afgelopen jaar is weer gebleken hoe belangrijk een prothese is voor de vele kinderen die Theranova in Roemenië helpt. De impact van een prothese op het leven van een kind en zijn/haar familie is ondoorgrondelijk. Theranova stelt ons voor aan drie van de kinderen voor wie de prothese een cruciaal hulpmiddel in hun leven is en waar wij nu een steentje aan bijdragen.

In 2023 heeft Lucian een prothese gekregen. Op zijn 3e is na een busongeluk zijn been geamputeerd. Zijn vader zat in de gevangenis en zijn moeder moest zien haar gezin met 8 kinderen te onderhouden. Lucian heeft zijn wereld moeten ontdekken op uitgeleefde krukken. Nu, hij is inmiddels 11 jaar, heeft het hele dorp meegekeken hoe hij zijn protheses aangemeten kreeg.

Dan is er nog Casandra van 8 jaar (haar zie je op de foto boven het bericht). Kanker heeft haar haar been ontnomen, maar… niet haar fantastische glimlach. Haar herstel gaat moeizaam, want ze krijgt ook nog chemobehandelingen. Desondanks helpt de prothese haar enorm. Haar vader werkt in het buitenland om de behandelingen te bekostigen, haar moeder zorgt daarom alleen voor Casandra.

En tot slot Cristian, een 16 jarige jongen. Bij het naar school lopen begin 2023, heeft hij heel even niet opgelet. Hij is door een trein geraakt en de vele pogingen om zijn been te redden, zijn helaas niet gelukt. Hij moet zijn been missen. Zijn droom is ooit weer te kunnen skiën, maar eerst gaat Theranova hem helpen met weer leren lopen.

Lees de hele Theranova nieuwsbrief hier. In de brief staat ook een plan om in de Oekraïne te helpen. Er zijn daar sinds de oorlog veel protheses nodig, de expertise en middelen om daarin te voorzien zijn er alleen (nog) niet. Kunt u iets betekenen of heeft u ideeën, dan horen zij dat graag.