Goede doelenMalawi - Kaunda Foundation

sponsoring € 2000 voor Kaunda’s Foundation in Malawi

Hartelijk dank voor dit mooie bedrag, ook namens Wilson Kaunda. Ik heb het geld vandaag op mijn rekening ontvangen en heb met Wilson gesproken om de pomp de komende weken weer werkend te krijgen zodat er begin april gestart kan worden met het planten van het 2e seizoen. Zonder jullie financiële hulp was dit niet mogelijk geweest.

Vraag om sponsoring voor de Kundau foundation in Malawee

We zijn afgelopen week nog een keer zelf gaan kijken bij de nursery’s/schooltjes, hoe het er door de week aan toe gaat en waar het meest behoefte aan is.

Een aantal dingen die mij opvielen:

–          Gebrek aan speelgoed, boekjes, inrichting (hele kale ruimten zonder stoeltjes, tafels etc)

–          Vrijwilligers geven les, komen zelf moeizaam rond en zouden erg geholpen zijn met een kleine vergoeding

–          Er wordt gevraagd om ondersteuning van voedsel

Vanuit Wilson Kaunda (oprichter van de stichting) zelf komt met name de vraag naar voren voor ondersteuning van de maisoogst, onderhoud en reparatie van de waterpomp en de mogelijkheid te kunnen voorzien in de voedselondersteuning van de wezen.

Een overzichtje:

maiszaad, kunstmest, insecten bestrijding, verwerking tot maismeel (hoofdbestanddeel voedselondersteuning wezen) voedselondersteuning wezen (zout, suiker, melkpoeder, vlees) financiële vergoeding nursery   bankjes en stoeltjes laten maken bij de lokale timmerman

Elk bedrag is welkom. Wij zullen ons best doen hiermee de nursery’s en Kaundas foundation op de meest kritieke punten proberen te helpen.  Ik hoop dat mede met jullie hulp de wezen een iets minder zorgelijk jaar tegemoet kunnen gaan en de kwaliteit van opvang en onderwijs wat verbeterd kan worden.

Zoals afgesproken zal ik zoveel mogelijk zelf de controle houden over de uitgaven en waar mogelijk de betalingsbewijzen verzamelen.

Leonore