Goede doelenTanzania - Sengerema Hospital

Donatie voor kinderen in Tanzania

Weer een prachtig project kunnen steunen door aan de vraag van Hilde te voldoen.
Daarnaast mailde je me de vorige keer dat jullie vaker kinderprojecten zoeken. Ik heb afgelopen jaar een project opgezet om kinderen met een hazenlip beter te kunnen helpen. We hebben samen met ons fysiotherapie team een poli opgezet zodat alle kinderen die geboren worden met een hazenlip elke maand gezien worden door een dokter om te zorgen dat ze niet ondervoed raken (deze kinderen kunnen vaak niet goed drinken). Hierdoor zijn ze beter voorbereid op de operatie. We zijn gaan samenwerken met een plastisch chirurg uit Uganda (er zijn geen/nauwelijks plastisch chirurgen in Tanzania). Deze plastisch chirurg, dr Darius Bulumuka, komt elke 2/3 maanden om deze kinderen te opereren. Als hij zelf niet kan, dan komt er een collega van hem.


Daarnaast hebben we met hem een brandwondenproject opgezet, zodat hij alle kinderen met brandwond contracturen ook kan helpen. We zien heel veel brandwonden in Sengerema hospital en de behandeling van acute brandwonden doen we al jaren. Het is fantastisch dat we nu ook de langer termijn gevolgen van brandwonden beter kunnen behandelen.


Voor deze outreach projecten en poli hebben we extra geld nodig om flesjes en melk te kunnen geven aan de kinderen met hazenlippen en het inhuren van extra staf om de poli en operaties goed te kunnen laten lopen. Ook willen we het merendeel van de brandwondkinderen gratis kunnen behandelen omdat deze kinderen vaak uit zeer arme gezinnen komen en veel operaties nodig hebben.
Mochten jullie nog steeds ruimte hebben voor een extra kinderproject dan zou dat voor dit project echt geweldig zijn. We hebben ongeveer 1500-2000 euro extra nodig per jaar.
Ik heb bijgaand wat foto’s gevoegd over het plastisch chirurgie project.