Goede doelenTanzania - Sengerema Hospital

Donatie Tanzania goed besteed

Alle donaties zijn inmiddels goed besteed. Ik wilde je hierbij nog een terugkoppeling geven over de patiënten die we hebben geholpen met jullie donatie.
Allereerst is dr Mpuya in opleiding tot chirurg in Dar es Salaam, het gaat heel goed met hem en hij leert elke dag nieuwe dingen. Na zijn opleiding van 3 jaar tot chirurg zal hij terug komen naar Sengerema wat betekend dat we over 2,5 jaar een chirurg in het ziekenhuis tot onze beschikking hebben.

Daarnaast is de jongen Aloyce naar huis gegaan met zijn nieuwe rolstoel vanwege een dwarslaesie die hij heeft opgelopen met een motorongeluk. Hij heeft me regelmatig gebeld en het gaat goed thuis, dankzij zijn nieuwe rolstoel kan hij nu ook thuis de straat op.

We hebben nog een andere patient met een dwarslaesie een nieuwe rolstoel gegeven. Hij heeft een tricycle gekregen omdat hij zijn armen nog goed kan gebruiken. Met deze tricycle kan hij met zijn armen fietsen waardoor hij nu heel mobiel is, heel fijn! Ik heb een foto van zijn nieuwe tricycle bijgevoegd.

Daarnaast hebben we een van mijn patiënten heel blij gemaakt met een nieuw been. Hij was gebeten door een slang waardoor zijn onderbeen was afgestorven. We hebben zijn onderbeen moeten amputeren. Als de wond goed is genezen zal hij met onze fysiotherapeut een nieuw been gaan aanmeten zodat hij weer kan lopen en kan werken. Heel hartelijk dank, ook namens de patiënt!
Hilde van Susante