Goede doelenTanzania - Sengerema Hospital

€ 1300 voor Sengerema Hospital

Van zuster Mariejose hebben we een brief ontvangen, waarin ze schrijft dat ze goed werk hebben geleverd voor de ‘CTC-kinderen’. Ze doelt op de zorg- en behandelingskliniek (CTC) voor HIV-patiënten binnen Sengerema Hospital. De jonge CTC-cliënten, die in slechte sociaaleconomische omstandigheden leven en regelmatig hiv-medicatie (ARV) moeten gebruiken, krijgen zo kansen die ze anders niet hebben. Zij krijgen o.a. hulp en handvaten om met HIV te leven. Ze schrijft verder wat ze nog nodig hebben in het komende schooljaar.

De Stichting KinderKleding Beurs Eerbeek heeft, naar aanleiding van deze brief (en mede dankzij onze klanten is dit mogelijk), besloten om € 1300 te schenken aan Sengerema Hospital. Het geld gaat gebruikt worden voor schriften, boekentassen, schooluniformen en schoenen voor 12 kinderen op de middelbare school. Verder aan medicatie en een bijdrage aan de cursus/een vakopleiding voor een drietal kinderen.

Op de CTC hebben ze een wisselende groep kinderen. Dit komt doordat de kinderen verhuizen naar familie, als hun ouders niet voor ze kunnen zorgen of dat ze juist in de buurt komen wonen. De groep komt op zaterdagen bij elkaar. Ongeveer 20 kinderen hebben steun gehad in de afgelopen twee jaar of krijgen deze nog op dit moment. Ook dankzij onze eerdere bijdragen (lees hier meer over).

Het is mooi om te horen dat het helpt en goed om te weten wat er nu nog nodig is. Wij wensen de kinderen veel geluk! We bedanken zuster Mariejose voor haar belangrijke rol en tot slot bedanken we onze klanten voor hun bijdrage. Zowel door kleding in te brengen, als door het kopen van onze mooie tweedehands kinderkleding, maakt u dit mogelijk!